Workshop Letterhakken in natuursteen voor beginners

Een van de oudste manieren om een boodschap of gedachte over te brengen of vast te leggen is deze uit te hakken in steen. Daar zijn voorbeelden van bewaard uit bijvoorbeeld de periode van de Romeinse overheersing of uit de koningsgraven in het oude Egypte, ver voor het begin van onze jaartelling. Hieruit blijkt dat een tekst, uitgehakt in steen de tijd kan doorstaan. In deze cursus leert u de grondbeginselen van deze specifieke vaardigheid. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat u al enige ervaring hebt in het beeldhouwen in steen.

Aandachtspunten: steensoorten, gereedschap, lettervormen, vormgeving, meten, aftekenen, oefening.

Werkwijze

Na een korte introductie krijgt u oefeningen die u voorbereiden op het letterhakken. U ervaart de mogelijkheden van het materiaal. Het is bij deze workshop mogelijk, en de bedoeling, om aan het eind van het weekend de eerste letters in steen gehakt te hebben.

Data en tijden 2020

Zaterdag 14 en zondag 15 maart  van 9.30 – 17.00 uur

 


Kosten 

Voor de tweedaagse workshop € 215,--, inclusief gebruik van gereedschap, een plaat hardsteen, de reader, koffie, thee en lunches.

Annulering is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de workshop.Daarna bent u het gehele workshopbedrag verschuldigd. In overleg kunt u uw inschrijving overdragen aan een ander.

Aanmelding / meer  informatie

Foto's
Contact